Ensimmäiset korvakorut
Lävistykseen kuuluu harjoituskorvikset, joita pidetään lähes kaksi kuukautta. Vasta tämän jälkeen on aika valita ensimmäiset varsinaiset korvakorut. Kovin eläväisten lasten kanssa kannattanee varoa liian isoja korvakoruja (myös juhlissa), jotka herkästi voivat jäädä johonkin kiinni ja repeytyä.
Millaiset sitten ovat hyvät ensikorvikset? Arkeen kannattaa ostaa mielummin yhdet laadukkaan korvakorut kuin useat halpikset. Nikkeli, jolle todella moni on allerginen, on nykyisin euroopassa onneksi kielletty. Kiinassa valmistettuja koruja kannattaa kuitenkin vielä varauksella ostaa epämääräisistä nettikaupoilta.
Kaikkein tärkein korvakoruissa on mukavuus ja turvallisuus. Usein lastenkorvikset ovat ns. nappikorviksia perhoslukolla. Nappikorvakorut kuitenkin helposti painavat ihoa nukkuessa ja tuntuvat epämukavilta. Perhoslukot eivät myöskään usein pysy paikallaan. Lukko-osa on joko liian löysä, tippuu ja häviää, tai vielä huonompi; lapsi painaa lukon liian kireälle, jolloin se voi jopa painua korvareijän sisälle (tästä on allekirjoittaneella kokemusta)! Perhoslukolliset korvakorut olisi hyvä vanhemman tarkistaa joka ilta.
Untelista löytyy pieniä rengaskorvakoruja, joissa on rodiumpinnoite. Rodium pintakäsittely lisää jalometallikorujen kestävyyttä ja tuo kauniin hohtavan pinnan. Lastenkorvakoruilta jos joltain kaivataan kestävyyttä ja laatua. Untelista löytyy myös erilaisia roikkuvia korvakoruja, jotka ovat näyttävät ja mukavat perinteisiin nappikorviksiin verrattuna. Riipus näissä lasten roikkuvissa korvakoruissa on kuitenkin hyvin kevyt ja pieni, joten korvakorut sopivat erinomaisesti arkikäyttöön.
Hyvinkään lähettyviltä Unteli suosittelee omakohtaisen kokemuksen perusteella keskustasta löytyvää Beauty and piercing by Paula – lävistäjää.