• Lasten meikit
  • Ekologisia tuotteita
  • Lahja 4-12-vuotiaalle
  • Lasten meikit
  • Ekologisia tuotteita
  • Lahja 4-12-vuotiaalle

DIY Slime ektoplasma & räkä

- Myrkyttömät leikkilimat

SLIME - EKTOPLASMA

Sarjassamme kaikkeen sitä ryhtyy, mutta täytyy myöntää: kyllä me jaksoimme lapsen kanssa mössötellä tuota ihmeellistä ektoplasmamönjää jotain puolen tunnin – ja tunnin välillä. Hauskaa oli! Turvallista slimeleikkiä jopa taaperon kanssa! Ainoastaan tuo minun valitsema elintarvikeväri värjäsi myös kädet. Luultavasti löräyttelin sitä liikaa? Lapsen käsistä väri lähti saippuapesulla, itse sain tallustella päivän vihertävin käsin. Onneksi, vai harmiksi, ei ollut tärkeitä neuvotteluita. Olisin tahtonut osallistua Hulkkina! Tai kyllä noi enempi sinisiki jäi; smurffi? Suihkussa sitten kuluivat loputkin värit pois.

Resepti:

- Sekoita: 2 rkl chiansiemeniä, 2 dl vettä ja (elintarvikeväriä jos haluaa väriä) → liota yön yli.

- Lisää n. 3dl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä) siivilän läpi, vaivaa käsin.

Jos mönjä tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja, jos taas liian kovalta, lisää vettä. Simppeliä. Ei kestä säilyttämistä. Jos on tarve säilyttää, niin suola tai sitruunahappo, sekä säilytys jääkaapissa varmasti hidastaisi homehtumista.

Nopea RÄKÄ-SLIME

Resepti

- 1dl vettä ja 1dl perunajauhoja, sekä elintarvikeväriä halutessa. Mikroon noin minuutiksi. Anna jäähtyä. Lisää tarvittaessa vettä ja mössäys survimella voi olla paikallaan.

Siitä syntyy.. räkää! Siis ei enää edes miellyttävää, hauskaa, limaa, vaan kuvottavaa liukasta räkää. Tällä kertaa taisin annostella elintarvikevärin paremmin, koska väriä ei jäänyt sormiin. Sen sijaan tätä limaräkää sai tosissaan hinkata pois käsistä. Yyyyyyyh.

Toisaalta, mitä mä odotin limaa tehdessäni?

VÄRJÄYS SORMIVÄREILLÄ?

Tuli vasta leikkien jälkeen mieleen, että mites jos näitä värjäisi sormiväreillä? Myrkytöntä, lähtee varmasti käsistä ja ympäristöstä pois. Pitää kokeilla joku päivä. Millä te värjäätte slimen?