Lapsen sähköiset hiukset kuriin

Maanvetovoimaa uhmaavat ja aavemaisesti pään yllä leijuvat hiukset. Hiukset, jotka liimautuvat kasvoihin ja sohvaan. Rätinää ja sähköiskuja. Niin ärsyttävää, ja varmasti niin tuttua meille kaikille. Mutta vaikka se on tuttua, harva meistä on pysähtynyt miettimään mistä hiusten sähköisyys johtuu, ja miten sitä voisi yrittää hillitä.

Mistä hiusten sähköisyys sitten johtuu?

Etenkin talvella ilma on kuivaa eivätkä hiukset saa siitä tarvitsemaansa kosteutta. Päinvastoin, kosteutta haihtuu hiuksista pois. Ilmankuivuuden takia hiuksien sähkövaraus ei myöskään pääse purkautumaan, jolloin hiukset ”hylkivät” toisiaan ja alkavat leijua aavemaisesti. Sähkövarausta, lisää kaikki, joka johtaa sähköä, eli keinotekoiset materiaalit; vaatteet, huonekalut, viltit ja harjat(!), sekä hiuksia kuivattava käsittely (etenkin hiustenkuivaus ja -kiharrus). Hankaussähköä syntyy etenkin piposta ja hiusten harjaamisesta.

Miten hiusten sähköisyyttä voi vähentää?

 • Vältä keinotekoisia materiaaleja jos mahdollista (paidat, viltit)
 • Vaihda talvella kosteuttavampaan shampooseen ja hoitoaineeseen.
 • Huuhtele hiukset lopuksi viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee hiussuomut eikä kosteus pääse haihtumaan hiuksista niin helposti.
 • Pese hiuksia harvemmin
 • Älä kuivaa hiuksia hiustenkuivaimella, anna hiusten kuivua yön yli
 • Käytä puista hiusharjaa muovisen sijaan
 • Käytä suihkutettavaa ja hiuksiin jätettävää hoitoaineitta

Untelista löytyy taisteluun sähköisiä hiuksia vastaan puisia hiusharjoja (kivoilla kuvilla!) sekä Untelin taustatiimin testaamaa ja vahvasti suosittelemaa Toofruitin selvityssuihketta. Toofruitin kaikki tuotteet ovat luomusertifioitu, valmistettu Ranskassa, sopivat lasten herkälle iholle sekä tuoksuvat valloittavalta (mutta ei liian voimakkaasti). Ja näiden kokeilutarjuksena saat hinnasta -20% kun lisäät kassalla koodin “sähköhiukset”.

Vinkki! Ja ensiapuna jos ei muuta kotona ole tarjolla voi hiuksiin sipaista hieman ihan jotain ihovoidetta.

UUTISKIRJE

Liity Untelin uutiskirjeen tilaajaksi ja saa tarjouksia & alennuksia & & kuule uutuuksista - ensimmäisenä!

Uutiskirje lähetetään n. 0-4 kertaa kuukaudessa ja listalta voi poistua koska tahansa!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *