• Lasten meikit
  • Ekologisia tuotteita
  • Lahja 4-12-vuotiaalle
  • Lasten meikit
  • Ekologisia tuotteita
  • Lahja 4-12-vuotiaalle
Agnes ja unien avain - Tuutikki Tolonen

Agnes ja unien avain - Tuutikki Tolonen

Tilapäisesti loppu!

Kuvaus


Koukuttava mysteeriromaani lapsille

Kohdeyleisön ikä: n. 9-vuotiaasta alkaen

Sivumäärä:183

Julkaisuvuosi: 2020

Kustantaja: WSOY

Tekijät: Tuutikki Tolonen (kirjoittaja) ja Kati Vuorento (kuvittaja)


Kirjan esittely

Kun Agnes näkee hautakiven oudon tekstin, arvoitus ei jätä häntä rauhaan. Suositun Mörkövahti-sarjan kirjoittajan uusi mysteeriromaani alakoululaisille!

Kaikki alkaa sinä päivänä, kun Agnes avaa hautausmaan portin. Hän on juuri muuttanut tylsääkin tylsempään Harmalan kylään ja jättänyt taakseen pääkaupungin ja vanhat kaverit. Outo tapahtumasarja nappaa kuitenkin Agnesin mukaansa ja hänen elämänsä muuttuu jännittävämmäksi kuin koskaan. Hautakiven teksti nostaa Agnesin karvat pystyyn, ja pian hän alkaa nähdä unia vanhanaikaisesti pukeutuneesta tytöstä, joka kätkee puutarhaan avaimen. Kun sama puutarha oikeasti löytyy Harmalasta, on Agnesin pakko löytää avain. Mihin lukkoon se sopii?

Tuutikki Tolonen (s. 1975) on kirjailija ja sanataideopettaja. Hänen suosittu Mörkövahti-sarjansa on saanut Arvid Lydecken -palkinnon (2016) ja sen oikeudet on myyty jo yli 25 kielelle.

Kati Vuorento (s. 1973) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Vuorennon herkkä ja mystinen piirroskuvitus herättää henkiin Agnesin salaperäisen tunnelman.

Untelin arvostelu:

Ikäsuositus: 7-12v.
Rauhallisen tempoinen kirja, jota ei halua laskea käsistään. Viipyvää, pehmeää jännitystä. Agnes tuoksuu vahvasti yliluonnolliselta mysteeriltä, jossa on isoäidin tuoksu. Kaikki kolme osaa ovat yksinkertaisesti loistavia!