No Image Available

Almus: Tännetuloa terve (osa1.)

 Suositusikä: +7v.  Kirjailija: Mikko Kalajoki  Kategoria: Arvid Lydecken, Huumori, LukuVarkaus, Mörkö/hirviö/peikko, Palkinnot/ehdokkuudet, Romaanit, Runeberg, Seikkailu  Kuntantaja: WSOY  Julkaistu: 2022  ISBN: 9789510481301  Sivut: 174  Kuvittaja: Jani Ikonen  Avainsanat: peikkoystävyys |
 Kuvaus:

”Minä olen Almus, tanhuisaa iltaa.”

Hykerryttävä koko perheen tarina Almuksen ja herra Mattssonin yllättävästä ystävyydestä. Kalajoki tempaa lukijat mukaansa omintakeisella kielellään ja hyväntuulekkaalla huumorilla.

Eräänä tavallisena tiistai-iltana herra Mattssonin oven takana seisoo tuntematon pienikokoinen henkilö. Yllätysvieraan nimi on Almus, ja hän kertoo olevansa vaihto-oppilas kaukaa Alamailta. Tästä alkaa monien sattumusten sävyttämä seikkailu, jonka edetessä Almuksen mutkaton iloluonteisuus tarttuu myös kaikin tavoin keskivertoon herra Mattssoniin. Mutta miten käy, kun peikkotutkija Edina von Kittelsen kiinnostuu pienen muukalaisen alkuperästä?

Taidokkaana kynänkäyttäjänä tunnetun Mikko Kalajoen ensimmäinen lastenromaani hurmaa niin pienet kuin isommatkin lukijat sydämellisellä tarinallaan ja kujeilevalla kielellään. Kirjaa kuvittavat Jani Ikosen viivapiirrokset, jotka ovat ilkikurisesti vinksallaan.

Mikko Kalajoki (1972) on julkaissut useita kiiteltyjä romaaneja. Tännetuloa terve on hänen ensimmäinen lastenkirjansa.

Jani Ikonen (1978) tunnetaan modernista ja omintakeisesta kuvitustyylistään. Hänen kädenjälkensä näkyy mm. Finlandia junior -palkintoehdokkaana olleessa runoteoksessa Kaupunki kukaties.

Unteli
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Arvid Lydecken

Kirjailija

Mikko Kalajoki

Mikko Kalajoki (s. 1972) on mustan huumorin ja herkkävireisen ihmiskuvauksen taitajana tunnettu turkulainen kirjailija. Hän on omimmillaan pitkän proosan parissa, mutta on julkaissut romaanien lisäksi myös novelleja ja sarjakuvia. Mikko Instassa Kuva: Marjaana Malkamaki

Read More

Other Books By - Mikko Kalajoki


 Takaisin