No Image Available

Muistoroiston jäljillä (osa 1.)

 Suositusikä: +6v.  Kirjailija: Veera Vähämaa  Kategoria: Dekkari, Romaanit  Kuntantaja: Myllylahti  Julkaistu: 2020  ISBN: 9789523560857  Sivut: 78  Kuvittaja: Keanne van de Kreeke  Avainsanat: Etsivätoimisto Muromuistomummomursurotta |
 Kuvaus:

Mitä tapahtuu, kun mursu ja rotta perustavat yhdessä etsivätoimiston ja alkavat jäljittää mummojen kadonneita muistoja?
Muistoroiston jäljillä on 6-10-vuotiaille suunnattu arvoitusdekkari, jossa hurtti huumori yhdistyy vetävään tarinaan ja kiehtoviin kuviin. Jännittävän juonen taustalla kirja käsittelee ennakkoluuloja ja erilaisuutta, kodin jättämistä ja yksinäisyyttä. Teos on ensimmäinen osa Etsivätoimisto Muro -sarjaa.

Mursu-vaari on eläkkeelle jäänyt yksinäinen merikarhu, joka viettää hiljaiseloa puutalokodissaan. Eräänä iltapäivänä mursu herää torkuiltaan omituiseen ääneen. Aistit valppaina hän lähtee tutkimaan asuntoaan ja löytää ruokakaapistaan kutsumattoman vieraan, hämmentävän suuren rotan. Maailman toiselta laidalta tullut rehvakas jyrsijä tekee mursulle ehdotuksen, johon on helppo vastata: ”Ei missään tapauksessa!”

Kaikki muuttuu, kun Mursu-vaarin vanhan ystävän Allin muistolipas katoaa. Jos lipasta ei löydetä, Allin pitää muuttaa vanhainkotiin asumaan. Mursun on pakko auttaa ystäväänsä ja suostua rotan ehdotukseen. Niin alkaa jännittävä seikkailu: muistoroiston metsästys.

Kiehtova mysteeri johdattaa etsivät vanhan vankilan kallioisille kukkuloille, Turun Portsan mukulakivikaduille ja liejuisiin viemärikäytäviin. Kun roistoa etsitään, kaikki ovat epäiltyjä, jopa ne, jotka luulee tuntevansa.

Veera Vähämaa (s.1984) on sanataideohjaaja ja yhteisötaiteilija, joka toimii koulutaiteilijana kahdella turkulaisella alakoululla. Hän viljelee tarinoita ja runoja niin sairaaloissa, palvelutaloissa kuin päiväkodeissakin. Kahden pienen poikaviikarin äiti uskoo ikuisesti leikin ja lapsuuden ihmeelliseen taikaan. Muistoroiston jäljillä on hänen esikoislastenkirjansa.

Keanne van de Kreeke on Suomessa asuva hollantilainen kuvittaja. Hän on kuvittanut lastenkirjoja yli kymmenen vuotta sekä oppimateriaaleja, ja on lisäksi ollut mukana monissa yhteisöllisissä projekteissa mm. päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Unteli
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Dekkari

Kirjailija

Veera Vähämaa

Veera Vähämaa on Turussa asuva taiteen sekatyöläinen ja kahden pienen pojan äiti. Veera Instassa Kuva: Nadi Hammouda

Read More

Other Books By - Veera Vähämaa


 Takaisin