DIY Aurinkorasva

Olen itse käyttänyt pienellä lapsella ainoastaan fysikaalisia aurinkorasvoja, ja kokeillutkin varmasti vuosien saatossa liki kaikkia merkkejä suosikkia etsien, joten totta kai aurinkorasvaa piti päästä myös itse tekemään! Itse tehty oli ihan yhtä hyvä tai huono. Toimii! Miksipä ei toimisi. Ja varmasti tulee ainakin halvemmaksi, äkkiä laskettua kalleimmilla ainesosilla ja ainesosien pienillä ostoerillä, aurinkorasvan hinnaksi tulisi alle 9€, siinä missä fysikaaliset ostettuina ovat 20-30 € luokkaa.

Aurinkorasvojen negatiivisista vaikutuksista on ollut paljon keskustelua; niiden kemikaalien on tutkittu imeytyvän verenkiertoon, oksibentsonilla voisi olla yhteys murrosikäisten poikien testosteronitasojen laskuun, jne. (Mutta vieläkin toki huonompi vaihtoehto on olla ilman aurinkorasvaa!) Fysikaalinen suoja perustuu titaanidioksidiin, joka heijastaa uv-säteilyt pois iholta. Jolloin maalaisjärjellä voi jo ajatella, että valkoinenhan siitä lapsesta väkisinkin tulee, enemmän tai vähemmän. Muumi, haamu, vampyyri. Itse tehty ei ole poikkeus.

Mehiläsvahan ansiosta aurinkorasva on vedenkestävä.

Ainesosat

  • 20G mehiläisvahaa (vegaanivaihtoehto jojoba- tai kandelillavaha)
  • 25g voita (esim. aloe-, kaakao- tai karitevoi)
  • 25g kookosöljyä
  • 60g porkkanaöljyä (myös muut öljyt käyvät, porkkanaöljyssä luonnostaan SPF 38-40 ja taittaa mukavasti voiteen väriä)
  • 25g titaanioksidia (EI NANO!)

Sulata kuumavesihauteessa vaha, voi ja kookosöljy. Nosta pois liedeltä, lisää titaanidioksidi siivilän läpi sekaan vatkaten (käytä hengityssuojainta tai työstä liesituulettimen alla). Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaöljy.

Unteli ei ota mitään vastuuta tästä reseptistä! Muista aina tarkkailla lasta auringossa.

Muista kuitenkin, että EU-säädösten mukaan titaanidioksidia voiteesta saa olla max. 25%.

Miten fysikaalinen aurinkorasva pois iholta?

Fysikaalinen aurinkorasvahan ei sitten lähde millään pois kun sen kerran on johonkin läntännyt! Ainakin siltä tuntuu jos sitä yrittää hinkata pois peruskäsisaippualla. Mutta se toki johtuu siitä, että fysikaaliset aurinkorasvat ovat öljyliukoisia, eli joko sinun pitää pestä ensin kädet öljyllä ja öljy sitten pois vasta saippualla, tai ostaa öljypohjaista puhdistusgeeliä. Olen itse rakastunut apteekissa myytävään ACOn Caring Shower OIliin, jolla saa pestyä niin omat kädet aurinkorasvan laiton jälkeen kuin illalla lapsenkin päästä jalkoihin. Tuote myös mukavasti kosteuttaa ihoa samalla, siinä missä fysikaalinen aurinkorasva sitä helposti kuivattaa.

UUTISKIRJE

Liity Untelin uutiskirjeen tilaajaksi ja saa tarjouksia & alennuksia & & kuule uutuuksista - ensimmäisenä!

Uutiskirje lähetetään n. 0-4 kertaa kuukaudessa ja listalta voi poistua koska tahansa!

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *