DIY Konetiskitabletit

Miltä kuulostaisi erittäin edullinen ja ekologinen konetiskiaine? Niinpä. Jaan nyt ensimmäistä kertaa “salaisen” konetiskitablettireseptini, oikein kännylaatuvideon kera =D

Äkkiä laskettuna näissä konetiskitableteissa voidaan päästä jopa alle 2€ hintaan / 40 tablettia, eli viitisen senttiä per kpl. Ei paha! Toki se edellyttää tarvikkeiden ostamista isommissa säkeissä.

40 kpl.

  • 3 dl ruokasoodaa
  • 1 dl epsom-suolaa
  • 1,5 dl sitruunahappoa
  • 1 tl käsitiskiainetta
  • 5 tippaa eteeristä öljyä (esim. sitruuna, teepuu, mänty)

Sekoita aineet keskenään, eteerinen öljy tippa kerrallaan varovasti. Jos nestettä on liikaa, seos kuohahtaa yli ja menee pilalle. Seos on hyvää kun se tuntuu hiukan kosteahkolta rantahiekalta. Laita seos muotteihin (esim. jääpalamuotti) ja anna kovettua 2 vrk.

Sen jälkeen voit testata toimivuuden tiputtamalla tabletin vesilasiin, jos tabletti poreilee ja liukenee siihen heti, on tabletit onnistuneet. Käyttö: 1-2 tablettia koneelliseen astioiden likaisuudesta riippuen.

Tabletteja voi käyttää myös muuhun siivoukseen, tiputa vessanpönttöön, hankaa lavuaaria jne. Kaikkeen siivoukseen mihin sooda muutenkin sopii.

Säilytä kuivassa! Tai yksittäin paperiin käärittynä. Ilmankosteudesta tabletit voivat tarrautua toisiinsa.

Hätätapauksessa myös merisuola käy epsom-suolan tilalle. Eteerinen öljy ei tietenkään ole pakollinen ainesosa. Sitruunahappoa saa isoja määriä edullisesti esim. Puuilosta. Ruokasoodaa voi tilata internetistä säkkitavarana. Tällöin tablettien hinta jää erittäin alhaiseksi, jopa alle 2€ per 40 tablettia. 

Turvallisuusohjeet

Säilytä aina pesuaineet lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa. Varo tuotteen joutumista silmiin. Sisältää eteeristä öljyä, joka ei välttämättä sovellu tuoksuyliherkille.

Kokemus:

Itse käytän näitä tabletteja pääsääntöisesti konetiskissä. Ne toimivat hyvin, mutta pitkässä juoksussa astiat alkavat sumentua, josta syystä käytän Ole Hyvä -konetiskijauhetta säännöllisesti välissä, noin joka viidennellä koneellisella. Näin ollen olen päässyt tiskeissä edulliseen myrkyttömyyteen ja ekologisuuteen, josta olen enemmän kuin iloinen!

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *