fbpx
Lahjatuotteet 4-12-vuotiaalle
Lasten meikit, tehtäväkirjat ja lelut
Ilmainen toimitus yli 70€ ostoksille!

– Ehkä söpöin ikinä!

0 0,00 
Blog

DIY: Pihkaöljy

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitset pihkaa ja öljyä, siinä se!

Varoitus: Pihka ei sovi hartsiallergisille! Jos et ole varma onko sinulla hartsiallergia, kokeile pihkavoidetta ensin huomaamattomaan paikkaan!

Mistä pihkaa?

Pihkan kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuteen, eli ihan mistä tahansa metsästä sitä ei voi lähteä keräämään! Jos kuitenkin omalla pihalla kuusia kasvaa, tai saat luvan jonkun tutun puita käydä syynäämässä pihkan varalta, suosittelen suurella lämmöllä!

Pihkaa voit rapsutella puista ihan puukonkärjellä talteen. Tai jos pihkaa ei niissä ole; brutaalisti kuoria kuusen kaarnaa, jolloin puu alkaa tuottaa vaurioituneeseen kohtaan pihkaa. Mutta tämä kestää! Ei ole ihan päivän tai parin juttu.

Öljyn valitseminen

Öljyksi käy ihan mikä tahansa mikä itseä miellyttää! Rypsiöljy, kookosöljy, hamppuöljy.. Mehiläisvahaa käytetään paljon, jolloin lopullinen tuote ei ole niin juoksevaa (esim. jojobavahalla voit korvata mehiläisvahan jos tahdot tuotteen olevan vegaani)..

Valmistus

Sulata pihka kuumavesihauteessa (lasipurkissa kattilassa jossa vettä), tämä voi kestää tuskaisen pitkään. Siivilöi roskat (esim palalla vanhaa hyttysverkkoa), lisää öljy ja siinä se!

Öljyn määrä riippuu taas ihan omasta mieltymyksestä. Kaupoista saatavissa tuotteissa pihkan osuus on 10-30%, mutta voi se olla enemmäkin. Silloin lopullinen tuote vaan jää toki tahmaavaksi.

Pihkaöljyn käyttö

Erinomainen hyönteistenpuremiin, hankaumiin ja pieniin ihovaurioihin. Pihka estää tulehduksia ja edistää haavojen paranemista. Nenän kuiville limakalvoille, flunssassa nenän seutuun, palovammoihin, atooppiseen ihoon, finneille, ihottumaan jne.

Millä pihka pois käsistä?

Ja vielä loppuu muistutus, että kuten reseptistä voi päätellä; pihka liukenee rasvaan, eli jos saat pihkaa käsiisi, älä yritä hangata sitä saippualla vaan kipaise hakemaan keittiöstä öljyä/voita!

You might be interested in …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *