DIY Slime ektoplasma & räkä

SLIME – EKTOPLASMA

Sarjassamme kaikkeen sitä ryhtyy, mutta täytyy myöntää: kyllä me jaksoimme lapsen kanssa mössötellä tuota ihmeellistä ektoplasmamönjää jotain puolen tunnin – ja tunnin välillä. Hauskaa oli! Turvallista slimeleikkiä jopa taaperon kanssa! Ainoastaan tuo minun valitsema elintarvikeväri värjäsi myös kädet. Luultavasti löräyttelin sitä liikaa? Lapsen käsistä väri lähti saippuapesulla, itse sain tallustella päivän vihertävin käsin. Onneksi, vai harmiksi, ei ollut tärkeitä neuvotteluita. Olisin tahtonut osallistua Hulkkina! Suihkussa sitten kuluivat loputkin värit pois. Ehkä seuraavalla kerralla värjäystä voisi miettiä sormiväreillä?

Resepti:

– Sekoita: 2 rkl chiansiemeniä, 2 dl vettä ja (elintarvikeväriä jos haluaa väriä) → liota yön yli.

– Lisää n. 3dl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä) siivilän läpi, vaivaa käsin.

Jos mönjä tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja, jos taas liian kovalta, lisää vettä. Simppeliä. Ei kestä säilyttämistä. Jos on tarve säilyttää, niin suola tai sitruunahappo, sekä säilytys jääkaapissa, varmasti hidastaisi homehtumista.

Nopea RÄKÄ-SLIME

Resepti

 1dl vettä ja 1dl perunajauhoja, sekä elintarvikeväriä halutessa. Mikroon noin minuutiksi. Anna jäähtyä. Lisää tarvittaessa vettä ja mössäys survimella voi olla paikallaan.

Siitä syntyy.. räkää! Siis ei enää edes miellyttävää, hauskaa, limaa, vaan kuvottavaa liukasta räkää. Tällä kertaa taisin annostella elintarvikevärin paremmin, koska väriä ei jäänyt sormiin. Sen sijaan tätä limaräkää sai tosissaan hinkata pois käsistä. Yyyyyyyh.

Toisaalta, mitä mä odotin limaa tehdessäni?

UUTISKIRJE

Liity Untelin uutiskirjeen tilaajaksi ja saa tarjouksia & alennuksia & & kuule uutuuksista - ensimmäisenä!

Uutiskirje lähetetään n. 0-4 kertaa kuukaudessa ja listalta voi poistua koska tahansa!

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *