No Image Available

Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä! (osa 1.)

 Suositusikä: +6v.  Kirjailija: Marja Aho  Kategoria: LukuVarkaus, Meri / saaristo, Romaanit, Seikkailu, Synttärit  Kuntantaja: Myllylahti  Julkaistu: 2014  ISBN: 9789522025449  Sivut: 108  Avainsanat: Allu ja Riku - sarja |
 Kuvaus:

– Mites äiti? kysyi isä. – Paljonko tulisuusasteikolla?

– Ehkä jalapenon luokkaa. Äiti ei kauheasti riemastunut, sanoi Allu.

– No, kyllähän sä äidin tunnet. Räjähtää kuin habanero suussa pienestäkin asiasta.

Allu saa isältään syntymäpäivälahjaksi laatikollisen vanhoja meriesineitä. Myrskylyhdyn, kaukoputken ja merikarttojen seasta löytyy ikivanha merikapteenin päiväkirja, joka johdattaa Allun ja hänen kaverinsa Rikun hurjalle mielikuvitusmatkalle maailman merille. Päiväkirjamerkinnät kuljettavat pojat delfiinien ja myrskylintujen saattelemana päiväntasaajalle tropiikin armottoman auringon alle ja läpi ärjyvien myrskyjen.

Meritavaroiden joukosta löytyy myös jotain, joka pelästyttää pojat pahanpäiväisesti. Yllättävä löytö johdattaa kaverukset aarteen jäljille pieneen merenrantakylään, Myrskylahteen. Aarretta etsiessään Allu ja Riku kohtaavat karskeja merimiehiä. Heidän hiuksia nostattavat tarinansa verenhimoisista haista, raivokkaista pyörremyrskyistä ja hurjista villi-ihmisistä saavat pojat haukkomaan henkeään.

Allun ja Rikun lisäksi kallisarvoista aarretta näyttää havittelevan kuitenkin myös salaperäinen, luihunnäköinen merikarhu, joka yrittää saada pojat kynsiinsä. Mikä himoittu aarre mahtaa olla ja kenelle se lopulta kuuluu?

Poikien matkasta Myrskylahteen muodostuu kaikkien aikojen jännittävin kesälomareissu.

Marja Aho (s.1972) on lahtelainen kuvittaja-kirjailija. Ahon esikoisteos WWW – Wilhelmiina Won Waak tietokonekoukussa ilmestyi 2011 (Amino-Kustannus).

Merihenkinen lastenromaani Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä! on tarkoitettu 6-11-vuotiaille huumorin, jännityksen ja seikkailun ystäville. Runsas ja hauska kuvitus on kirjailijan kynästä.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Unteli
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - LukuVarkaus

Kirjailija

Marja Aho

Marja Aho (s.1972) on lahtelainen lasten- ja nuortenkirjailija, kuvittaja ja sanataiteen tuntiopettaja. Ahon “Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä!” -teos valittiin Lasten LukuVarkaus 2015 -finalistiksi.

Read More

Other Books By - Marja Aho


 Takaisin