No Image Available

Keisarin kolikko

 Suositusikä: +10v.  Kirjailija: Kari Vaijärvi  Kategoria: Romaanit, Seikkailu  Kuntantaja: Cultura  Julkaistu: 2017  ISBN: 9789529501755  Sivut: 64  Kuvittaja: Jukka Murtosaari
 Kuvaus:

Keisarin kolikko on vapaa jatko Jaken eli Jaakon edelliselle seikkailulle Kulmikas kallio. Hän on päässyt pätkätöihin museoon, mutta työ ei oikein maita. Tyttöystävän Tytin kanssa ajaudutaan riitoihin bändikeikan jälkeen. Kaikki tuntuu menevän pieleen. Kesällä, Kulmikkaan kallion seikkailun jälkeen, kaikki oli hyvin. He olivat jännittävällä matkalla Englannissa, ja romanssi kukoisti. Yöllä Jake kävelee öisiä katuja kotiin ja huomaa viereisen antiikkikaupan ikkunassa valoja. Varkaat yllättyvät ja lyövät Jaken katuun. Hän herää sairaalassa ja muistaa toisen ryöstäjän kasvot ja tältä pudonneen oudon vanhan kolikon kuvan.

Jake on hakenut töitä useammastakin paikasta, ja eräässä huolintaliikkeessä onnistaa. Työhaastattelussa hän onnistuu ja saa paikan varastossa. Tehtyään sovinnon Tytin kanssa molemmat jatkavat tapauksen tutkimista antiikkiliikkeessä. Kauppias on oudon hermostunut, kun Jake huomaa tutun näköisen rahan myyntitiskillä. Tapahtumat ryöstäytyvät käsistä, kun Tytin outo puhelinsoitto houkuttelee Jaken syrjäiseen paikaan. Ryöstäjät eivät jätä mitään sattuman varaan, kun kysymys on arvokkaiden antiikkiesineiden kaupasta.
Helppolukuinen ja jännittävä seikkailu perustuu osittain tositapahtumiin. Samalla se kartoittaa äidittömän nuoren ongelmia työnhaussa, suhteita tyttöystävään ja isään, joka haluaa hallita molempien elämää. Lisäväriä antavat Rooman keisareiden historian oudot käänteet. Sujuvaa tekstiä vievät eteenpäin myös tunnetun piirtäjän Jukka Murtosaaren värikkäät sarjakuvaruudut, jotka käyvät hienosti suoraa vuoropuhelua tekstin kanssa. Näin lukeminen on houkuttelevaa ja palkitsevaa. Kokonaisuus sopii niin yläkoululaisille kuin alakoulun ylimmille luokille sekä varttuneemmillekin lukemisen innostamiseen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Unteli
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Romaanit

Kirjailija

Kari Vaijärvi

Kari Vaijärvi on syntynyt 13.6.1943 Helsingissä. Nykyisin Espoossa asuva Vaijärvi on nuortenkirjailija, tietokirjailija, kirjastonhoitaja ja kriitikko. Hän on julkaissut kymmeniä teoksia, pääasiassa lasten- ja nuortenkirjoja, mutta myös runokokoelman ja näytelmiä. Vaijärvi on palkittu työstään useilla palkinnoilla 70-luvulta alkaen: hän on...

Read More

Other Books By - Kari Vaijärvi


 Takaisin