No Image Available

Aaveverkko

 Suositusikä: +7v.  Kirjailija: Kari Vaijärvi  Kategoria: Jännitys ja kauhu, Romaanit  Kuntantaja: Cultura  Julkaistu: 2019  ISBN: 9789529501762  Sivut: 62
 Kuvaus:

Tuotteliaan lastenkirjailijan Kari Vaijärven jännäriuutuudessa yhdistyvät sujuva, vetävä teksti ja arjen ongelmien – mm. sanasokeuden ja harmaan asuinympäristön – sekä mielikuvituksen seikkailut. Lukemista vauhdittaa runsas nelivärinen kuvitus, sopivasti jaksotetut luvut ja käteen sopiva kirjan muoto. Täsmäkirja alakoulun lukemisinnon ylläpitämiseen!

Vanhaan verstaaseen muuttaa salaperäinen mainosten tekijä. Koulukaverit Kimmo ja Liisa päättävät ottaa selvää, mitä oikein on meneillään. He huomaavat, että maalarilla on beeceedee-tauti, työnantajana voimanainen ja päivähoidossa älykäs afgaani. Mutta mitä piilee vihreän verhon takana? Ja miksi verstaalla on seinässä kiinni ohut, mutta teräksenluja verkko?

Ennen loppuhuipennusta Kimmo ja Liisa joutuvat villihevosten kanssa rodeoon, autioon taloon ja sirkuksen vaarallisten temppujen pariin.

”Ulkoa kuului kimakkaa vihellystä. Nyt verstaan ovi oli auki. Siinä häivähti pitkä mies, oikea hujoppi, joka kantoi sylissään jotain. Ovi kolahti. Vihellys kuului uudelleen. Kaveri käveli reippaasti kauemmaksi pysäköidylle pakettiautolle. Sieltä hän raahasi isoa laatikkoa, nosti sen portaiden yläpäähän ja pompotti alas. Kansi irtosi. Kimmo näki vilauksen punaista, keltaista, hattuja, vaatteita, käsi. Käsi?”

Kari Vaijärven monissa lasten ja nuorten kirjoissa seikkailevat niin salapoliisi Jukka Vihi kuin painoja nosteleva opettaja Väinö Lakeus. Nelivärikuvat ovat graafikko Pirre Vaijärven. Hänen yhdessä Vuokko Jokisen kanssa tehdyssä maagista realismia yhdistelevässä tarinassa Yössä vaeltavat oudot aaveet esiintyy sirkus Maximus, joka häivähtää myös Aaveverkon taustalla.
Kari Vaijärvi sai viime vuonna tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon lasten ja nuorten lukemista ja tiedonhankintaa edistävästä työstään.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Unteli
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Jännitys ja kauhu

Kirjailija

Kari Vaijärvi

Kari Vaijärvi on syntynyt 13.6.1943 Helsingissä. Nykyisin Espoossa asuva Vaijärvi on nuortenkirjailija, tietokirjailija, kirjastonhoitaja ja kriitikko. Hän on julkaissut kymmeniä teoksia, pääasiassa lasten- ja nuortenkirjoja, mutta myös runokokoelman ja näytelmiä. Vaijärvi on palkittu työstään useilla palkinnoilla 70-luvulta alkaen: hän on...

Read More

Other Books By - Kari Vaijärvi


 Takaisin